Aktivering i forbindelse med fodring

En lille hvalpe skal spise, og den skal også aktiveres, så hvorfor ikke fodre og aktivere på samme tid, og få en rolig, glad og mæt hvalp.

Vi har lavet nogle videoer af, hvordan vi aktivere Yubii, da hun var en lille hvalp. Jeg håber det giver jer inspiration til, hvordan I kan fodre aktivt.

Hvis man kun fodre sin hvalp/hund i en almindelig skål, behøver den ikke at bruge sine sanser. Den kan bare stikke snuden i skålen, og gnaske maden i sig. En hvalp der ikke får lov til at bruge sit hoved, kommer til at kede sig, og en schæferhvalp der keder sig, laver ulykker og finder selv på noget at aktivere sig med. Lad din hvalp arbejde for føden, så den udvikler sine sanser, og får brugt sit lille hoved på lidt problemløsning.
5 minutters hjernegymnastik giver en mere træt hvalp, end hvis den har løbet rundt ude i haven i 20 minutter.

Denne foderautomat er genial. Hvalpen lærer meget hurtigt at trykke på knappen, der udløser maden i automaten. Efterhånden som hvalpen bliver ældre og mere dygtig til det, flytter man knap og automat længere væk fra hinanden, og så må hvalpen gå imellem knappen og automaten for at få sin mad.
Automaten er købt ved Zooplus.

En foderskål med pigge, der tvinger hvalpen til at spise langsomt, da den skal fiske maden op imellem piggene. Den er også rigtig god til aktiv fodring. Denne type skåle kan man få i forskellige udgaver, hvor nogle har en spiral, som hunden skal skubbe maden igennem for at få det ud.

Hvis man har en kasse med hvalpens legetøj, er det en oplagt mulighed til at lade hvalpen lede efter sin mad imellem diverse legetøj.