Strigler og halsbånd

Strigler til din hund
Du bør allerede fra starten vænne din hvalp til at blive berørt over hele kroppen, og vænne den til, at du også somme tider bruger en strigle på den. Sæt dig evt. på gulvet med hvalpen, og gør det til en hyggestund, hvor hvalpen får guffer og nyder at være tæt på dig, og du kan mærke på dens ben, øre, mave og poter. Det skal ikke være træls for hvalpen, og jeg vil anbefale dig at gøre det på et tidspunkt, hvor hvalpen er ved at være træt, og kan slappe af og ligge forholdsvis roligt.

Vis hvalpen børsten og lad den snuse til den og slikke på den. Det er fair nok at hvalpen gerne vil vide, hvad du roder i dens pels med.
Det er ikke meningen, at du skal strigle hele hvalpen de første mange gange. Hvis den bliver utålmodig og ikke har lyst til mere efter 3 min, så stopper i bare seancen, og kan fortsætte igen senere på dagen eller i morgen.

Inden længe vil hvalpen nyde at ligge og hygge med dig og blive nusset og striglet.

Vi vil anbefale dig at købe følgende strigler til din hvalp.
Schæferstriglen, som kan bruges til det meste pelspleje af både de stockhårede og de langhårede hunde

Underuldsstriglen, som bruges når hunden fælder rigtig meget, og skifter underuld. Man skal være lidt varsom, når man strigler de langhårede hunde med denne strigle, da den godt kan sætte sig fast i den lange pels og rive lidt i huden på hunden. Brug den forsigtigt – og dette gælder for både stockhårede og langhårede hunde – og du har en fantastisk strigle til at fjerne alt det løse underuld, som hunden skifter ca. 2 gange hvert år.

Hvis du skal udstille din hund, eller bare gerne vil have dens pels til at skinne rigtig flot, skal du anskaffe dig en svinehårdsbørste. Denne børste er ikke nødvendig i din daglige pelspleje, men bruges mest ved udstillinger og skuer.

Halsbånd
Vi bliver ofte spurgt om, hvilket halsbånd man bør bruge til sin schæfer. Vi anbefaler, at man anskaffer sig et kædehalsbånd, som det der er vist her.

Denne type halsbånd skal ikke bruges som kvælerhalsbånd. Linen skal altid sættes således at halsbåndet ikke er i kvæl.
Grunden til at vi anbefaler dette halsbånd er, at det ikke slider hundens pels på halsen.

Hvis man vil have et bredt halsbånd til sin hund, bør man kun bruge det, når man skal ud med hunden. Hvis man lader hunden gå med halsbåndet hele tiden, vil det slide pelsen rundt om halsen, og det er ikke specielt pænt.